Bromsäng – Jag ryser och myser

Det finns få saker som jag själv förknippar mig med så hårt under min tid på kommunen som Bromsäng och området omkring. Ja det finns fler saker. Nja säger du. Men faktum kvarstår. Jag var där i Bromsäng 2010 när MC-busarna försökte klämma kommunen på en slant. Det gick i stöpet. Vi stod mot. Det var inga enkla beslut. Jag var en del av det.

Jag var där sen när grannarna klagade. Jag hade själv spaden i handen. Jag körde grävmaskin på området för att själv leta efter det som busarna hade grävt ner.

Det finns massor med artiklar i ämnet. Länkar några nedan.

KUS och kommunen tog omtag i Vallvik när Latexia gick i stöpet. Vi ville inte att samma skulle hända där. För att vara en kommun var vi från tjänstemannahåll fantastiskt kreativa. Några politiker också för den delen.  https://www.helahalsingland.se/artikel/kop-av-latexia-affar-som-ger-jobb

KUS stod då för Kultur och samhällsutvecklingsförvaltningen(Nämnden). Sen kastrerade kommunstyrelsen denna genom att ta bort utvecklingsdelen och kalla förvaltningen och nämnden för Kultur och samhällsserviceförvaltningen(nämnden).

Det var trots detta en fantastiskt spännande period då. HÄR blev det superfart. Massor var intresserade. Hot och löften kom. Mitt engagemang tror jag ingen betvivlar.

https://www.helahalsingland.se/artikel/bildspel-maltfabriken-i-stugsund

Jag har visat anläggningen i Stugsund för hundratals människor i olika syften. Senast och sist visade jag  @FredrikBjörkman  https://www.helahalsingland.se/artikel/uppgifter-tekniske-chefen-lars-stal-tvingas-sluta

Fredrik tog egen tid till att berätta om anläggningen. Jag tror att Fredrik gjorde mer än vad tjänsten krävde och betalade.

Insänt i frågan blev bland annat; https://www.helahalsingland.se/artikel/insandare-nar-kommer-den-gamla-maltfabriken-pa-bromsang-rivas

Idag har det gått några år. Tre år om du räknar noga. Rivningen är under utförande. Det är inte enbart det nuvarande styrets förtjänst. Det är inte min förtjänst heller.

Nu åker schabraket i backen. Jag ryser och myser – när jag passerar.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.