Jag tycker så otroligt synd om dem

I veckan har en historia uppmärksammats om en gård i Hälsingland. Där ska djuren ha misskötts. Djuren ska ha fått rutten mat och djuren är per bildbevis magra. Jag påstår inte att bilderna inte är därifrån men det bevisas inte heller att bilderna på dessa eländiga kreatur kommer därifrån.

Debatten är igång. 

Jag är uppvuxen på en gård med mjölkdjur. Någon gång, under alla dessa år blev djuren utan korrekt matportion och skötsel. Men de blev ALLDRIG utan mat och kärlek. Det kunde vara kladdigt där de stod uppstallade med vad på den tiden var korrekt och riktigt. Men aldrig längre än några timmar längre än djurskyddsrekommendationerna.

Människor är inte utan fel. Inte jag heller.

Nu är Sverige igång med att göra ner alla gårdar för att en person inte klarar sitt arbete som ansvarig.  Jag vet inte om det beror på sjukdom, ovilja eller illvilja att ansvarig person valt eller inte rätt sätt att sköta djuren.

Jag må vara naiv. Men jag tror inte att man engagerar sig i ett jordbruk för att tjäna pengar. För de är få som gör så och de byter ofta snabbt bransch.

I Sverige missköter man inte djuren. Inte avsiktligt och det finns liksom inget incitament för det. Man tjänar inga pengar då. Man har djur om man älskar djur.

Jag blir så sjukt galet ledsen över alla artiklar som antyder det här för att skapa uppmärksamhet. Tappar respekten för medias rapportering som späder på detta. SVT-reportaget var bra – inte tu tal om det. Men det berättar inte hela bilden.

Ja. Då vet ni det.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.