Jag rekommenderar ingen att köpa en el-bil idag. Om du inte är djupt kunnig och villig att kompromissa.

Att göra vad man kan och samtidigt vara miljökämpe

IMG_0949

Jag arbetar i Hudiksvall. Bor i Mo i Söderhamns kommun. Jag har 14 mils resa, tur och retur till arbetet. Med buss och tåg går det utmärkt att resa men det begränsar samtidigt mina tider för andra möten i Hudiksvall och Söderhamn sent om kvällarna. Att inte ha en bil komplicerar livet på landet.

Att pendla som jag gör till jobbet med en dieselbil 220 dagar om året ger en bränslekostnad om 35 000 kr per år i dagsläget. Till det kommer värdeminskning på den bil jag reser i. I en Dacia Duster kostar mig mitt resande ungefär 70 000 kr per år. Till det kommer att jag måste hålla med bil. En sådan kostnad kan sägas vara runt 3000 kr per månad. 36000 kr till per år.

Totalt kostar det mig att ha en bil och resa till arbete ca 105 000 kr per år. Skatteverket medger ett avdrag om ca 15 000 kr efter alla konstens regler. Kvar står jag med 90 000 kr som ska betalas bara för att ta mig till arbetet. Och för att jag ska ha tillgång till en bil.

Om jag hade en elbil? Då skulle ju åtminstone inte dieselkostnaden finnas. Vad skulle det innebära för en lat pendlare som mig själv?

Jag har därför provat att pendla med en Renault Zoe.IMG_0950

Man åker alldeles utmärkt i en liten elbil som Renault Zoe. Den är pigg och svarar på “gasen” precis som man kan förvänta sig av en bil. Men den är alldeles tyst. Det enda ljud man hör är piggarna från vinterdäcken mot asfalten. Därför är det en toppenbil att pendla i när man tycker om att lyssna på ljudbok och behöver prata i handsfree.

På min arbetsplats har jag ingen snabbladdare att tillgå. Att ladda en elbil i ett vanligt eluttag är en tröttsam väntan. Det tar 22 timmar att få bilen laddad från ett batteri som har 17 % kvar. Om jag har en fulladdad bil när jag åker hemifrån tar jag mig också hem tillbaka på samma laddning utan att ladda. Men jag klarar inga oförutsedda körningar. Samtal som kommer om, kan du stanna och handla det och det eller hämta dem och dem. Det får man helt skrinlägga. Det räcker inte batteriet till. För batteriet står också för värmen, vindrutetorkarna, radion, ljusen(fram och bak). Ja kort och gott allt liv som bilen ger i från sig.

Att ha en elbil skapar helt nya utmaningar. Att veta var laddplatser finns. En enkel tur till Gävle kan skapa problem.

Jag åkte till Gävle med 72% laddat batteri. Tanken var att ladda på snabbladdare-stationerna vid Konserthuset i Gävle. Back-up planen var Slottstorget i den händelse att Konserthusets platser var upptagna.

Konserthusets platser var upptagna. Nöjd över min backup plan styrde jag kosan mot Slottstorget. Uppladdning.se gav för handen att där fanns 2 platser med 32 amperes laddning. Alltså skulle en laddning där bara ta 2 timmar till full fräs i batterierna igen. Lagom för mitt möte.

När jag kom till Slottstorget var alla platser tagna. En bil. En Volvo V90 utan el som inte behövde laddas men som inte fann en vanlig parkeringsplats hade tagit en av de elbil-laddplatser som fanns. Fy skäms. (Jag vet vem du är)

Ni hajar. Nu när fler och fler elbilar säljs så ökar kravet på samhället och omgivningarna att ordna ladd-platser. Som det är idag räcker inte platserna. Du ska inte köpa en elbil idag och tro att du kan fortsätta ditt pendlarliv som vanligt.

När jag kommer hem så får jag veta att det är 22 timmar  innan jag kan åka till jobbet.  Det går helt enkelt inte. Man måste alltså ha en snabbare laddare hemma. Annars går det inte.

IMG_0951

Att äga eller ha en elbil kräver att du har ett speciellt ladd-uttag hemma och på jobbet. Har du inte det och dessutom tänker använda bilen som en vanlig bil. Dvs skjutsa barn. Hämta paket. Fara o handla. Glöm det.

Jag rekommenderar ingen som inte är djupt insatt i den här världen och villig att kompromissa och börja åka buss-  och bor i Söderhamn – att köpa en el-bil idag.

Vi har en del att jobba med. Vi folkvalda.

 

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.