Jag arbetar för att hela Söderhamn ska leva!

IMG_1411

Hur blir man vald som politiker? Det är kanske ingen fråga du brukar fundera på. Inte jag heller. För hur ofta sker det? Ja var fjärde år om inte annat, märker jag själv nu när jag gör var jag kan för att beskriva min egen förträfflighet och mina styrkor. Ja för all del, mina svagheter med. Sen om man också jobbar som verkställare av politiska beslut måste man vara tydlig när man är vem. Ibland anställd tjänsteman. Ibland politiker. Jag har gjort en hederssak av att vara noga med när jag är vem. Vilket jag har för avsikt att fortsätta göra. Som tjänsteman hoppar man när politiken säger hoppa. Som politiker kan man i grupp säga till tjänstemännen vad som ska göras och hur det ska hoppas.

Jag skiljer på mina åsikter som tjänsteman och politiker. Vilket jag tror är oerhört viktigt.

Men först måste man vilja nåt. Vara med i ett parti. Ha en uppfattning om saker och ting.  Så kommer frågan, hur når man ut så att du vet att jag finns och tycker jag är tillräckligt bra för att du ska vilja lägga din värdefulla röst som du och jag bara har vart fjärde år. I år på en söndag. Den 9 september.

Jag har ingen patentlösning. Men jag tror att det är viktigt att jag berättar lite om vad jag vill och vad jag har för avsikt att göra.

Vilja, äkthet och glädje är mina ledord. Med mig i ledningen blir människor lyssnade på – med respekt. Alla ska behandlas likvärdigt i samhället.
Jag kommer bl.a arbeta för:

• Att ha planlagd och byggbar mark i beredskap för etableringar med snabbare hantering av detaljplaner.

• En klok och genomtänkt strategi för när och hur kommunens egna verksamheter konkurrensutsätts

• Att reformera hur kommunen arbetar och möter upp näringslivet.

• Att respektera landsbygden och omfördela befintliga resurser så att hela kommunen kan fortsätta att leva.


2 thoughts on “Jag arbetar för att hela Söderhamn ska leva!

  1. Hej, vad anser du om trenden med havsnära/strandnära boende? Jag ser att du fotograferats vid en strand.

    Like

    1. Jag förstår dem som vill bo och leva vid havet. Jag trivs själv bra intill havet. Men det finns samhällsekonomiska och andra bekymmer med att bosätta sig vid havet över tid. Dels blockerar man yta som någon tidigare varit van att gå på. Dels riskerar man i samband med att vattennivåer av olika anledningar fluktuerar och ödelägger hus. En marknadsreglerad försäkring skulle sannolikt ge en dyrare premie för handen i fallet sjötomt med hus kontra landsbygdsbebyggelse.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.