Hej Hej..

Du hör – Hej Hej!

Det förvånar mig att det varit en fråga sedan 2011. Jag har inte tidigare varit politiskt aktiv på samma sätt, men nu är jag det. I Söderhamns kommun.

Det så kallade tiggeri-problemet i centrala Söderhamn. För mig har det aldrig behövt  vara ett tiggeriproblem, om du frågar mig. Om polisen velat och kommunen tryckt på, så har vi aldrig behövt kliva över dem för att komma dit vi var på väg. Gett pengar. Nu ska vi var glada att det inte var ett tiggeriproblem.  Det har handlat om människohandel. Hela vägen.

Våra tiggare som lärt oss säga ”Hej Hej” till varandra och som vi i bland privat skojar med varandra och säger ”hej hej” om. Där var det människohandel. De var köpta. iallafall är det vad åklagaren säger. Vi får se vad tingsrätten kommer fram till.

Hej Hej. Ett utryck jag hört i många kretsar och kopplat till Alen, biblioteket, bokhandeln, Lidl, Coop Bergvik, Trönö Lanthandel och Systemet.  Hej hej. Tjejerna och killarna har varit slavar och troligen sålts mellan olika bossar. Det har nämnts summor för ett människoliv. Någon har alltså bestämt vad ett liv är värt. Fy fan säger jag.

Om kommunen genom de allmänna lokala ordningsföreskrifterna för Söderhamns kommun velat avsluta detta, hade det inte varit någon stor sak. För länge sen. Ett avslut hade kunnat gå fort. Men ingen ville göra nåt. Det kan vi konstatera nu.

Åklagaren tröttnade till slut och fick ihop tillräckligt med bevis. Så det blev ett åtal. Jag undrar. Hur långe vill vi att det tar nästa gång? (Ingen skugga över rättsväsendet)

KS/2010/0237, Ändring i allmänna lokala ordningsföreskrifter för Söderhamns kommun 2010-10-21 

Allmänna lokala ordningsföreskrifter för Söderhamns kommun – Insamling av pengar 

11 § Polismyndighetens tillstånd krävs för insamling av pengar i bössor eller liknande, om inte insamlingen utgör led i en tillståndspliktig allmän sammankomst eller offentlig tillställning. 

Kryssa Lars Stål 9 september. Ett kryss kan göra skillnad.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.